Invaders from Planet Vulcan open_in_new

info_outline Ügyességi shoot-em-up játék

2016

build Mit tud?

  • check Végtelenített játékmenet, véletlenszerűen generált pálya
  • check Intelligens nyomkövető és láthatatlan ellenségek
  • check Felvehető segítő, vagy hátráltató power-upok
  • check Lövedéket eltérítő mágnesek, pattogós falak

code Technológiák

  • Unity 3D
  • Blender
  • Gimp
  • Unity C#

Az Invaders from Planet Vulcan egy Androidos ügyességi shoot 'em up (magyarul repülsz oldalra és nyírod az ellenségeket) stílusú játék. A játék grafikája a 80-as évek neon korszákát idézi.


Az űrlények a Vulkán bolygóról ellátogattak a Földre és céljuk, hogy kiolvasszák minden ember agyát. Sajnos a földi védelem gyenge, ezért civil segítségre van szükség az ellenség visszaveréséhez. Szerencsére egy okos feltaláló épített a saját DeLorean sportkocsijából egy repülő autót, amire egy golyószóró fegyvert szerelt és ezzel segít visszaverni a támadást.

Az autó plutóniummal működik, hogy előállítsa a repüléshez szükséges 1.21 gigawatt energiát. A plutónium folyamatosan bomlik, ezért a játékosnak az útközben elhelyezett plutóniumos dobozokat fel kell vennie. Az autó balról jobbra repül a térben, az ellenségek pedig jobbról balra özönlenek és lőnek a játékosra.

Nézz meg egy rövid videót a játékról:

Minél több plutóniumot sikerült felszedni, annál távolabbra világít a DeLorean fényszórója, ami azért hasznos, mert bizonyos űrlények csak fényben látszanak. Ha ez még nem lenne elég, akkor az autóra szerelt golyószóró lövedékeit mágnesek eltérítik és a ruganyos falakról visszapattannak.

Útközben változatos power-upokat szedhetünk fel amik vagy segítik vagy hátráltatják a játékmenetet: lassítás, gyorsítás, duplalöveg, triplalöveg, irányítás-inverter, pajzs, életerő, plutónium, atomrobbanás, repülés lassító, repülés gyorsító, érme

A cél: Minél tovább túlélni és minél több érmét begyűjteni ami a játékos ranglistára felkerüléshez szükséges.

A játék a Műszaki Egyetem önálló labor keretein belül készült, így nincs publikusan kiadva (GooglePlay, AppStore) - ha érdekel kérd el tőlem. :) Meg amúgysem érett még meg a kiadásra, eléggé "bogaras".

További projektjeim

MegaByte.hu 2018
Adventures of Mikrobi 2018
JelenIdo.hu 2017
Escape from Neon Prison 2016
Invaders from Planet Vulcan 2016
FOS.HU Linkrövidítő 2013
Lorand Blog Engine 2012
Óraadó a Németh László Gimnáziumban 2012