Escape from Neon Prison open_in_new

info_outline Retro-futurisztikus logikai játék

2016
 

build Mit tud?

  • check érdekes fejtörők
  • check retro vizuál, neon feeling
  • check lézerek, robbanó hordók
  • check synthwave muzsika

code Technológiák

  • Unity 3D
  • Blender
  • Gimp
  • Unity C#

Az Escape from Neon Prison egy a 80-as évek világát idéző retro-futurisztikus mobil logikai-akció játék. Történetünk főhőse NeonGirl, aki egy időgép tervrajzainak ellopása közben időzavarba keveredett és egy jövőbeli börtönben kötött ki. A játékos feladata elkerülni az ellenségeket, begyűjteni a kompromittáló felvételeket tartalmazó VHS kazettákat és kijutni a neon-börtönből!


A börtönből való kijutást lézercsapdák, robbanó vegyi hordók és tükrök nehezítik. Ha ez még nem lenne elég, akkor neurális hálózatok által vezérelt szuperintelligens robotok követnek. Egy skorpiórobot, egy drón és egy lézerrel felszerelt cyberszörny próbálja a bőrünkre gravírozni a végzet jelét.

A 10x10 méretű sakktábla-szerű pályán lépegetve agytekervényeink sosem pihenhetnek, mert egy rossz lépés és rongybábúként kenődünk fel a falra. A játéktérben található tükrökkel irányíthatjuk a lézersugarat, vagy kapcsolókkal deaktiválhatjuk őket. Robbantásokkal falakat bonthatunk le. Nem csak a logikánkra, hanem az ügyességünkre is szükségünk van: versenyt futunk a robotokkal és a detonációk lökéshullámával.

A beépített pályaszerkesztővel bárki összedobhatja saját börtönét, amit a többi játékos között megosztva próbára teheti mások képességeit is.

A hangulatért a háttérben prüntyögő sythwave zene felel. A 80-as évek vizuális effektjeit az őrült kromatikus aberrációk segítik. A recept egyszerű: Egy kis logika, egy kis akció, egy csipetnyi David Hasselhoff mellkasszőréből és BUMM így született meg az Escape from Neon Prison!

A játékot Somlyai Kristóf barátommal közösen készítettük Unity 3D-ben. Letölthető a Google Play áruházból.

A játék 2. helyezést ért el az 1app Alkalmazásfejlesztő versenyen 2016-ban (1app.hu).

A játék 3. helyezést ért el a PixelCon Indie Grand Pix versenyen 2016-ban (pixelcon.hu).

A játékot bemutattuk a SaveGame és SaveGame2 Független Videojáték kiállításokon 2017-ben és 2018-ban is (savegame.hu).

További projektjeim

MegaByte.hu 2018
Adventures of Mikrobi 2018
JelenIdo.hu 2017
Escape from Neon Prison 2016
Invaders from Planet Vulcan 2016
FOS.HU Linkrövidítő 2013
Lorand Blog Engine 2012
Óraadó a Németh László Gimnáziumban 2012