Adventures of Mikrobi open_in_new

info_outline Ügyességi Kalandjáték

2018
 

build Mit tud?

  • check érdekes fejtörők
  • check vidám hangulatos pályák
  • check gyerekektől felnőttekig mindenki jól szórakozik
  • check multiplatform játék

code Technológiák

  • Unity 3D
  • Blender
  • Gimp
  • Unity C#

A Mikrobi kalandjai című játékom egy aprócska robotról szól, aki elveszett és haza szeretne találni. A hazafele vezető út, azonban kalandokkal tűzdelt. Ágyúk, útvesztők, és gonosz ellenségek állják utunkat. Ha ez nem lenne elég, az agyunknak is dolgozni kell, mert színkódos és lézertologatós logikai feladványokat kell megoldanunk, amíg Mikrobit hazakísérjük.


Mikrobi kalandjait 3 féle helyszínen követhetjük végig: A trópusokon, a mars sötét oldalán egy Vulkán mellett és az űrben. A játék amellett, hogy egy ügyességi játék, és vigyáznunk kell Mikrobi testi épségére (például, ne essünk bele a vízbe, vagy a lávába) emellett színes-szagos logikai fejtörőket is ad számunkra.

Az első pálya a trópusokon játszódik, ahol megismerkedhetünk az irányítással, a mozgó szőnyegekkel és a színkódok jelentésével. A megfelelő színeket felöltve bizonyos részei a pályának kinyílnak, bizonyos részei lezáródnak.

Mikrobinak egy vékony palánkon ügyeskedve kell eljutnia az űrhajójáig, vigyázva arra, hogy ne essen bele a víze. A pályán elszórt gonosz golyóbisok azonban a kis robotot bele akarják lökni a vízbe.

Utunkat néha lézercsapdák állják, amit kiiktatni úgy lehet, hogy beletoljuk azokat a lávába vagy a vízbe. Ez nem olyan egyszerű, mert a színkódos falak és egyéb akadályok utunkat állják.

Ha pizzát eszünk meghízunk, és erősek leszünk, több dolgot tudunk eltolni, de közben ellustulunk és így nehezen tudunk felmászni a magaslatokra. Ügyesen kell kiválasztanunk, hogy erősek, vagy fürgék akarunk-e lenni.

Mikrobi az űrbe is ellátogat ahol ellenséges ágyúkkal és lézerekkel találja szembe magát, de most már nem csak a falak, hanem a padló is színkódos, így nem mindegy, hogy melyik területre merészkedünk, mert könnyen a világűrbe pottyanhatunk.

További projektjeim

MegaByte.hu 2018
Adventures of Mikrobi 2018
JelenIdo.hu 2017
Escape from Neon Prison 2016
Invaders from Planet Vulcan 2016
FOS.HU Linkrövidítő 2013
Lorand Blog Engine 2012
Óraadó a Németh László Gimnáziumban 2012