Projektek

Díjak

Rólam

A Budapesti Műszaki Egyetemen végeztem, mint mérnök-informatikus. Ha kinyitod az értelmező szótárt a "kockafej" kifejezésnél, az én arcképem fog feléd mosolyogni.

Szeretem a 80-as évek filmjeit és zenéit, akkor is, ha még csak -10 éves voltam akkoriban. Hobbiként bringázom, webfejlesztek, önfejlesztek és keresem a választ a "Miért?" kérdesre. Szeretem a post-reggeli, pre-ebédelési szunyókálást.

Gyerekkoromban biológus akartam lenni, utána bio-informatikus végül az simán az informatikánál kötöttem ki. 17 évesen bloggerkedtem és sikerült bezsebelni egy Goldenblog 6. helyet IT kategóriában a már megszűnt Numlock Holmes nevű bloggal. Azóta mindenféle többé-kevésbé sikeres random geekséget művelek amiről a Projektek részen olvashatsz.

Óraadó tanár voltam évekig két budapesti középiskolában, most már az online térben oktatok. Jövőbeli terveim közé tartozik a ... Azt hitted elárulom? :) Nézd meg a projektjeim és lehet megtudod!

Online oktatás

Programozás és informatika oktató vagyok az online térben

Nézd meg a Meet-N-Learn profilom ➡

2020 - máig

A MegaByte.hu e-learning oldalam fejlesztgetése melett online oktatást is vállalok.

 • Informatika érettségi felkészítés (közép / emelt szinten)
 • Egyetemi vizsgafelkészítés
 • python, c#, java, c, PHP és több más nyelven is

Szívesen segítek kockafej dolgokban, informatika érettségi felkészítésben, közép- és emelt szinten is egyaránt. Több éve vagyok óraadó tanár két budapesti gimnáziumban, így tudom mik az anyag fontos és érdekes részei. 🙂

Fordulhatsz hozzám Excel, Access és egyéb Office termékek kapcsán, az érettségi felkészítés szakterületem - illetve programozóként segítségemmel kalandozhatsz a kódolás világban is. Python, C, C# és temérdek más programnyelvben vagy webfejlesztésben tudok segíteni. A tanóráim után mindig megkapod a tudnivalókat összefoglaló jegyzet formájában is. ⌨️

Több száz diák és pár OKTV győztes is kikerült az évek során a kezeim közül - most már az online térben is vállalok órákat. Teljesen kezdőtől a haladó szintig bárki jelentkezhet! Az órákat online tartom, valamilyen videós csevegőalkalmazáson keresztül (egymás képernyőjét látjuk). Keress bátran

Az alábbi ajánlások a Meetnlearn.com oldalról származnak >>

Témakörök

Informatika érettségi felkészítés Középiskola Egyetemi vizsgafelkészítés Python C# C Java PHP Webfejlesztés Ms Office

MegaByte.hu

Programozás oktató e-learning portál.

Látogasd meg az oldalt ➡

2019 - máig

A megabyte.hu egy programozás és informatika oktató oldal. Különlegessége, hogy a tanított programkódok online, a felhőben, egy interaktív kódfuttató környezetben kipróbálhatók.

Mit tud?

 • programkód futtatás a felhőben
 • c, php, bash, python, java, c++ fordítás
 • oktatóvideók
 • jegyzetek
 • tesztek

Évek óta óraadó vagyok két középsuliban így tudom, hogy a programozás oktatásban a legfontosabb szempont a gyakorlás lehetősége. Sajnos a kevés tanóra miatt a diákoknak nem adatik meg a lehetőség, hogy jól elmélyüljenek a tananyagban. A megabyte.hu pont ezt a hiányt próbálja befoltozni a magyar oktatási rendszerben.

Az oldalon oktatóvideókat, jegyzeteket és interaktív kódfuttató környezetet találunk. A diákok nem csak látják és hallják a videókban a tananyagot, hanem jegyzet formájában el is olvashatják a teendőket - sőt ott helyben, a felhőben, bármiféle program telepítése nélkül saját maguk is kipróbálhatják a bemutatott programkódot.

Díjak

2018 novemberében az oldal Különdíjat nyert az Év Honlapja versenyen E-learning kategóriában! Olyan nagy nevekkel versenyeztem együtt, mint például a mateking.hu.

Technológiák

PHP CodeIgniter Docker Bash JavaScript Markdown CSS

Adventures of Mikrobi

Ügyességi Kalandjáték okostelefonra

2018

A Mikrobi kalandjai című játékom egy aprócska robotról szól, aki elveszett és haza szeretne találni. A hazafele vezető út, azonban kalandokkal tűzdelt. Ágyúk, útvesztők, és gonosz ellenségek állják utunkat. Ha ez nem lenne elég, az agyunknak is dolgozni kell, mert színkódos és lézertologatós logikai feladványokat kell megoldanunk, amíg Mikrobit hazakísérjük.

Mit tud?

 • érdekes fejtörők
 • vidám hangulatos pályák
 • gyerekektől felnőttekig mindenki jól szórakozik
 • multiplatform játék

Mikrobi kalandjait 3 féle helyszínen követhetjük végig: A trópusokon, a mars sötét oldalán egy Vulkán mellett és az űrben. Az első pálya a trópusokon játszódik, ahol megismerkedhetünk az irányítással, a mozgó szőnyegekkel és a színkódok jelentésével. A megfelelő színeket felöltve bizonyos részei a pályának kinyílnak, bizonyos részei lezáródnak. Mikrobinak egy vékony palánkon ügyeskedve kell eljutnia az űrhajójáig, vigyázva arra, hogy ne essen bele a víze. A pályán elszórt gonosz golyóbisok azonban a kis robotot bele akarják lökni a vízbe.

Utunkat néha lézercsapdák állják, amit kiiktatni úgy lehet, hogy beletoljuk azokat a lávába vagy a vízbe. Ez nem olyan egyszerű, mert a színkódos falak és egyéb akadályok utunkat állják. Ha pizzát eszünk meghízunk, és erősek leszünk, több dolgot tudunk eltolni, de közben ellustulunk és így nehezen tudunk felmászni a magaslatokra. Ügyesen kell kiválasztanunk, hogy erősek, vagy fürgék akarunk-e lenni. Mikrobi az űrbe is ellátogat ahol ellenséges ágyúkkal és lézerekkel találja szembe magát, de most már nem csak a falak, hanem a padló is színkódos, így nem mindegy, hogy melyik területre merészkedünk, mert könnyen a világűrbe pottyanhatunk.

Technológiák

Unity 3D Blender Gimp C#

JelenIdo.hu

Időjárás vizualizációk

Látogasd meg az oldalt ➡

2017 - máig

A jelenido.hu egy hobbiprojekt amely időjárásvizualizációkat szolgáltat a nagyközönségnek. Valósidejű időjárás térképeket lehet nézegetni.

Mit tud?

 • valósidejű térképgenerálás
 • csapadék, szél, légnyomás térkép
 • páratartalom, hőmérséklet, radar térkép
 • többforrásból származó radarkép finomítás

A jelenido.hu célja utánozni a hivatalos, meteorológiai vizualizációt nyújtó oldalakat, minél szebb és pontosabb időjárási képet nyújtva a magyarországi viszonyokról. Az adatok forrása az ECMWF intézete (European Centre for Medium-Range Weather Forecasts) a térképeket pixelenként generálom saját algoritmus alapján, PHP-GD segítségével. Az oldalon animált módon is nyomonkövethetjük az időjárás változását.

Egyik nyáron egy villámlós, zivataros délután nézegettem a felhőket és elgondolkodtam azon, hogy vajon hány fok lehet odakint, mert úgy lehűlt a levegő a nagy zuhé miatt. Egy átlagember ilyenkor felmegy az időkép.hu-ra hogy megnézze mennyi az annyi, vagy ha pontosabb adatokra vágyik, akkor csekkolja az Országos Meteorológiai Szolgálat weblapját. Egy valamirevaló mérnök nem fog holmi “third party” weblapokat böngészni, inkább elkészíti a saját időjárási honlapját! 😁

Lassacskán eléri a vizualizációk minősége az IdőKép térképeinek minőségét. Balra a JelenIdo.hu jobbra az IdoKep.hu vizualizációja:

Technológiák

PHP PHP-GD CodeIgniter HTML5 JavaScript

Escape from Neon Prison

Retro-futurisztikus logikai játék

Látogasd meg az oldalt ➡

2016 - 2017

Az Escape from Neon Prison egy a 80-as évek világát idéző retro-futurisztikus mobil logikai-akció játék. Történetünk főhőse NeonGirl, aki egy időgép tervrajzainak ellopása közben időzavarba keveredett és egy jövőbeli börtönben kötött ki. A játékos feladata elkerülni az ellenségeket, begyűjteni a kompromittáló felvételeket tartalmazó VHS kazettákat és kijutni a neon-börtönből!

Mit tud?

 • érdekes fejtörők
 • retro vizuál, neon feeling
 • lézerek, robbanó hordók
 • synthwave muzsika

A börtönből való kijutást lézercsapdák, robbanó vegyi hordók és tükrök nehezítik. Ha ez még nem lenne elég, akkor neurális hálózatok által vezérelt szuperintelligens robotok követnek. Egy skorpiórobot, egy drón és egy lézerrel felszerelt cyberszörny próbálja a bőrünkre gravírozni a végzet jelét.

A 10x10 méretű sakktábla-szerű pályán lépegetve agytekervényeink sosem pihenhetnek, mert egy rossz lépés és rongybábúként kenődünk fel a falra. A játéktérben található tükrökkel irányíthatjuk a lézersugarat, vagy kapcsolókkal deaktiválhatjuk őket. Robbantásokkal falakat bonthatunk le. Nem csak a logikánkra, hanem az ügyességünkre is szükségünk van: versenyt futunk a robotokkal és a detonációk lökéshullámával.

A beépített pályaszerkesztővel bárki összedobhatja saját börtönét, amit a többi játékos között megosztva próbára teheti mások képességeit is.

A hangulatért a háttérben prüntyögő sythwave zene felel. A 80-as évek vizuális effektjeit az őrült kromatikus aberrációk segítik. A recept egyszerű: Egy kis logika, egy kis akció, egy csipetnyi David Hasselhoff mellkasszőréből és BUMM így született meg az Escape from Neon Prison!

A játékot Somlyai Kristóf barátommal közösen készítettük Unity 3D-ben. Letölthető a Google Play áruházból.

A játékot bemutattuk a SaveGame és SaveGame2 Független Videojáték kiállításokon 2017-ben és 2018-ban is (savegame.hu).

Díjak

   

Technológiák

Unity 3D Blender Gimp C#

FOS.hu linkrövidítő

A méret a lényeg URL-ek esetén

Látogasd meg az oldalt ➡

2016 - 2017

A FOS.HU egy linkrövidítő weboldal ami bármilyen hosszú webcímet 10 karakterré rövidít le. 2 millió átirányítással jelenleg magyarország 2. legnépszerűbb linkrövidítője. Google Chrome böngésző kiegészítő is jár hozzá. Az oldalon egyéb szolgáltatások is találhatók - képmegosztás, kódmegosztás, IP cím ellenőr.

Mit tud?

 • Rövid link generálás, lejárati dátum beállítással
 • Automatikus spamszűrés
 • URL újrafelhasználás
 • Képfeltöltés
 • Programkód megosztása, syntax highlight-tal
 • Letölthető Chrome kiegészítő

Az első linkrövidítő, a tinyurl.com 2002-ben indult. Azóta az üzenetküldő szolgáltatások hatására (ahol igény van a rövid linkekre) a piacon nagyon sok linkrövidítő megjelent. A goo.gl vagy a bit.ly sorolható a legnépszerűbb külföldi oldalak közé. Magyarországon jelenleg 3-4 linkrövidítő működik, de mind elavult 2000-es éveket idéző dizájnnal rendelkezik.

A fos.hu, aminek neve azonnal beleég az ember agyába, szép reszponzív, mobilra optimalizált külsővel indult útjára 2013-ban és azóta kínál linkrövidítést és egyéb szolgáltatásokat. Az oldal több, mint 50’000 linkrövidítést és 2 millió átirányítást szolgált ki. Az oldalhoz készült Google Chrome kigészítő is, ezzel egyedüli a magyarországi linkrövidítők között. Jelenleg a 2. a Google találati listájában a linkrövidítő illetve a linkrövidítés szavakra keresve.

A fos.hu oldalon lehetőség van képeket feltölteni és syntax highlight-os programkódot megosztani, illetve le lehet kérni az IP címünk földrajzi koordinátáit.

Az oldal által használt linkrövidítés pontos algoritmusa titok, de annyi elárulható hogy a 3 karakteres végződésbe bele tud zsúfolni 46’000 linket, sőt még többet is a lejáró linkek újrahasznosítása miatt. Minden link spamszűrésen megy át (Google Safebrowsing) és a folyamatosan monitorozott adminisztrátori felület kiszűri a visszaéléseket.

Technológiák

PHP HTML5 CSS3 Google Chrome JS Extension API

Gimnáziumi óraadó

Informatika tanár

2012 - 2020

2012-től óraadó programozás tanár voltam a Németh László Gimnáziumban és a Kassák Lajos Gimnáziumban (ami 2014-ben beolvadt az NLG-be). 17-19 éves nebulókat tanítottam kockaságokra. Feladataim közé tartozott a tananyagfejlesztés és az, hogy életerős digitális vándorokat neveljek, akik megküzdenek a kiberpusztaság viszontagságaival! 🙂

Mit tanítottam?

 • Programozás (C, Python)
 • Érettségi felkészítés (Office)
 • Játékfejlesztés (Unity 3D)
 • 3D modellezés (Blender)
 • Képszerkesztés (Gimp)
 • Linux felhasználói és rendszergazda ismeretek
 • A webfejlesztés alapjai (PHP, HTML, CSS)
 • Adatbázis elmélet

Az évek során több, mint 120 diáknak gyúrtam át a fejét gömb alakról kockára. Több verseny győztes és OKTV döntős is volt a nebulók között. A diákok általában továbbtanulásra a Műszaki Egyetem mérnök-informatikus karát vagy az ELTE Informatikai karát választják - már aki túléli a kiképzést. :)

Az egyik csoportom 2013-ból: