JelenIdo.hu időjárás

[FEJLESZTÉS ALATT] 2017

PHP PHP-GD HTML5 CSS

A jelenido.hu egy fejlesztés alatt álló hobbiprojekt amely időjárásvizualizációkat szolgáltat a nagyközönségnek. Jövőbeli tervek között szerepel még több térkép elkészítése, archivum létrehozása, előrejelzések számítása és az oldal közösségi térré alakítása.

Mit tud?

  • 30 percenként generált valós idejű vizualizációk
  • Hőtérkép
  • Radarkép
  • Csapadék térkép
  • Páratartalom térkép
  • Légnyomás térkép

A jelenido.hu célja utánozni a hivatalos, meteorológiai vizualizációt nyújtó oldalakat, minél szebb és pontosabb időjárási képet nyújtva a magyarországi viszonyokról. Az adatok forrása az ECMWF intézete (European Centre for Medium-Range Weather Forecasts) a térképeket pixelenként generálom saját algoritmus alapján, PHP-GD segítségével.

Egyik nyáron egy villámlós, zivataros délután nézegettem a felhőket, amit a Timelapse Masinériával szoktam filmezni és elgondolkodtam azon, hogy vajon hány fok lehet odakint, mert úgy lehűlt a levegő a nagy zuhé miatt. Egy átlagember ilyenkor felmegy az időkép.hu-ra hogy megnézze mennyi az annyi, vagy ha pontosabb adatokra vágyik, akkor csekkolja az Országos Meteorológiai Szolgálat weblapját. Egy valamirevaló (leendő) mérnök nem fog holmi "third party" weblapokat böngészni, inkább elkészíti a saját időjárási honlapját! :D

Jövőbeli tervek között szerepel még több térkép elkészítése, archivum létrehozása, előrejelzések számítása és az oldal közösségi térré alakítása.

Balra a saját vizualizáció (JelenIdo.hu) - VS - Jobbra a legnagyobb magyarországi időjárás előrejelző weblap térképe (IdoKep.hu)

Balra a saját vizualizáció (JelenIdo.hu) - VS - Jobbra az egyik magyarországi időjárás előrejelző weblap térképe (Koponyeg.hu)

Látogasd meg az oldalt: wwww.jelenido.hu

Kövesd a Facebookon: wwww.facebook.com/jelenido


Friss bejegyzések

Új projektek

Az oldal bármely tartalmának másolása csak a szerző írásos engedélyével lehetséges. Copyright © 1991- Horváth Loránd.

Generálta: Lorand Blog Engine 2017