FOS.HU linkrövidítő

[AKTÍV] 2013-MÁIG

PHP HTML5 Bootstrap CSS3 Google Chrome JS API

A FOS.HU egy linkrövidítő weboldal ami bármilyen hosszú webcímet 10 karakterré rövidít le. 1,5 millió átirányítással jelenleg magyarország 2. legnépszerűbb linkrövidítője. Google Chrome böngésző kiegészítő is jár hozzá. Az oldalon egyéb szolgáltatások is találhatók: képmegosztás, kódmegosztás, IP cím ellenőr.

Mit tud?

  • Rövid link generálás, lejárati dátum beállítással
  • Automatikus spamszűrés
  • URL újrafelhasználás
  • Képfeltöltés
  • Programkód megosztása
  • Letölthető Chrome kiegészítő
  • Adminisztrációs felület

Az első linkrövidítő, a tinyurl.com 2002-ben indult. Azóta az üzenetküldő szolgáltatások hatására (ahol igény van a rövid linkekre) a piacon nagyon sok linkrövidítő megjelent. A goo.gl vagy a bit.ly sorolható a legnépszerűbb külföldi oldalak közé. Magyarországon jelenleg 3-4 linkrövidítő működik, de mind elavult 2000-es éveket idéző dizájnnal rendelkezik.

A fos.hu, aminek neve azonnal beleég az ember agyába, szép reszponzív, mobilra optimalizált külsővel kínál linkrövidítést és egyéb szolgáltatásokat. 2013-ban készített, és 2014-ben újraírt oldal elérte a 25'000 linkrövidítést és félmillió átirányítást. Az oldalhoz készült Google Chrome kigészítő is, ezzel egyedüli a magyarországi linkrövidítők között. Jelenleg a 2. a Google találati listájában a linkrövidítő illetve a linkrövidítés szavakra keresve.

A fos.hu oldalon lehetőség van képeket feltölteni és syntax highlight-os programkódot megosztani, illetve le lehet kérni az IP címünk földrajzi koordinátáit.

Az oldal által használt linkrövidítés pontos algoritmusa titok, de annyi elárulható hogy a 3 karakteres végződésbe bele tud zsúfolni 46'000 linket, sőt még többet is a lejáró linkek újrahasznosítása miatt. Minden link spamszűrésen megy át (Google Safebrowsing) és a folyamatosan monitorozott adminisztrátori felület kiszűri a visszaéléseket.

Jövőbeli tervek közé tartozik a felhasználók regisztrálhatóságának megírása, így minden user létrehozhat egy saját linkgyűjteményt, aminek látja a statisztikáit. Később bevezetésre kerül egy affiliate program, ahol a felhasználók a megosztott linkek előtt reklámokat jeleníthetnek meg és az ebből befolyó bevételek 50%-át megtarthatják.

Régebbi kinézet ... tudom, tudom, de annak idején jól nézett ki:

Rövidíts te is szaftosabbnál szaftosabb linkeket: fos.hu

Kövesd a Facebookon az oldalt: wwww.facebook.com/fosponthu


Friss bejegyzések

Új projektek

Az oldal bármely tartalmának másolása csak a szerző írásos engedélyével lehetséges. Copyright © 1991- Horváth Loránd.

Generálta: Lorand Blog Engine 2017