Escape from Neon Prison

[AKTÍV] 2016-MÁIG

Unity 3D C# Blender Gimp

Az Escape from Neon Prison egy a 80-as évek világát idéző retro-futurisztikus mobil logikai-akció játék. Történetünk főhőse NeonGirl, aki egy időgép tervrajzainak ellopása közben időzavarba keveredett és egy jövőbeli börtönben kötött ki. A játékos feladata elkerülni az ellenségeket, begyűjteni a kompromittáló felvételeket tartalmazó VHS kazettákat és kijutni a neon-börtönből!

Díjak:

  • A játékot bemutattuk a SaveGame videojáték találkozón
  • 3. helyezés - PixelCon Indie Grand-pix | link
  • 2. helyezés - 1app 2016 alkalmazásfejlesztő verseny | link

A börtönből való kijutást lézercsapdák, robbanó vegyi hordók és tükrök nehezítik. Ha ez még nem lenne elég, akkor neurális hálózatok által vezérelt szuperintelligens robotok követnek. Egy skorpiórobot, egy drón és egy lézerrel felszerelt cyberszörny próbálja a bőrünkre gravírozni a végzet jelét.

A 10x10 méretű sakktábla-szerű pályán lépegetve agytekervényeink sosem pihenhetnek, mert egy rossz lépés és rongybábúként kenődünk fel a falra. A játéktérben található tükrökkel irányíthatjuk a lézersugarat, vagy kapcsolókkal deaktiválhatjuk őket. Robbantásokkal falakat bonthatunk le. Nem csak a logikánkra, hanem az ügyességünkre is szükségünk van: versenyt futunk a robotokkal és a detonációk lökéshullámával.

A beépített pályaszerkesztővel bárki összedobhatja saját börtönét, amit a többi játékos között megosztva próbára teheti mások képességeit is.

A hangulatért a háttérben prüntyögő sythwave zene felel. A 80-as évek vizuális effektjeit az őrült kromatikus aberrációk segítik. A recept egyszerű: Egy kis logika, egy kis akció, egy csipetnyi David Hasselhoff mellkasszőréből és BUMM így született meg az Escape from Neon Prison!

A játékot Somlyai Kristóf barátommal közösen készítettük Unity 3D-ben. Alfa változata Androidra és iOS-re hamarosan letölthető az alább olvasható címen.

Menekülj te is a Neon Börtönből: wwww.neonprison.me

Kövesd a Facebook oldalunkat: wwww.facebook.com/neonprison


Friss bejegyzések

Új projektek

Az oldal bármely tartalmának másolása csak a szerző írásos engedélyével lehetséges. Copyright © 1991- Horváth Loránd.

Generálta: Lorand Blog Engine 2017